Gooi kussens zijn de gemakkelijkste manier om uw ruimte te verlevendigen en uw bank een gepolijste look te geven. Met eindeloze mogelijkheden en combinaties om uw kussens te schikken, kan het moeilijk zijn om te weten waar precies te beginnen. Voordat u zelfs maar begint met het proces van het kopen van gooikussens, is het een goed idee om een plan te hebben over hoe u ze gaat schikken. Dit zorgt ervoor dat u de juiste maten, aanvullende prints en kleuren krijgt. Om u te helpen in uw zoektocht, neem een kijkje in onze uitgebreide gids als we breken de basisprincipes van waar te beginnen en hoe u uw worp kussens stijl.

1. Denk aan uw bank

Hoewel het misschien verleidelijk lijkt om uw favoriete gooiplaats te bezoeken en uw winkelwagen te vullen met kussens van alle soorten en maten, raden wij u aan om een stap terug te doen en eerst na te denken over de belangrijkste attractie – uw bank. De meeste banken houden vast aan een klassiek kleurenpalet van wit, grijs, marineblauw, zwart of beige. Deze neutrale kleuren zorgen voor een breed scala aan kussencombinaties. Voor gewaagde sofa’s kunt u zich aan neutrale kussens met één verklaringskussen vastklampen om de hele look samen te brengen.

2. Overweeg Hoeveelheid & Grootte

De grootte van uw bank bepaalt het ideale aantal gooikussens waarmee u moet stijlen. Een algemene vuistregel is dat een oneven aantal kussens voor de meest uitnodigende opstelling zorgen. Meestal stellen we drie kussens voor een kleinere bank en vijf kussens voor een grotere bank. Wat betreft de grootte, een 22- of 20-inch vierkant kussen past meestal perfect op grotere banken, terwijl een 18-inch vierkant kussen beter past op een kleinere bank. Terwijl u kunt plakken om kussens in dezelfde maat te gooien, kunt u het ook mengen door er verschillende maten aan toe te voegen. Begin met een 24-inch kussen en leg dan een paar 22-inch of 20-inch kussens met een lumbaal of een klein kussen aan de voorkant.

3. Creëer een basis

Voordat u een statement kussen kiest, begint u met het selecteren van een of twee neutrale kussens van dezelfde grootte om de look te beginnen. Dit basiskussen zal helpen om de kleuren en patronen van de andere kussens die u kiest te neutraliseren, dus zorg ervoor dat u een aanvullende textuur selecteert voor uw bank. Zoek naar iets dat de tinten van de kamer opneemt. Uw tapijt, muurkleur, gordijnen of muurkunst is een geweldige plek om te beginnen.

4. Mix it up!

Voeg een beetje dimensie toe aan uw bank door het mengen en bijpassende prints en solids. Mix organische en rechte grafische prints met stevige texturen voor een opvallende look. Nadat je je neutrale kussens hebt geselecteerd, maak je de look compleet met een kleiner statement kussen in een opvallende textuur of patroon. Metallic, bont, patronen en texturen zijn allemaal geweldige opties om hier mee te spelen. Door te kiezen voor een kleiner formaat van dit statement kussen, bent u de ruimte in evenwicht terwijl u de dingen toch interessant houdt.